Veelgestelde vragen over vacatures voor GZ-psychologen
Wat is een GZ-psycholoog?
Een GZ-psycholoog is een gezondheidszorgpsycholoog die BIG-geregistreerd is en is afgestudeerd aan de universiteit. Na het behalen van de universitaire opleiding heeft een GZ-psycholoog nog een tweejarige vervolgopleiding gevolgd. Een GZ-psycholoog is actief in bijvoorbeeld ziekenhuizen, verpleeghuizen, revalidatie instellingen of verzorgingstehuizen. Maar ook in de GGZ, jeugdzorg of gehandicaptenzorg.
Wat doet een GZ-psycholoog?
Als GZ-psycholoog verricht je psychologisch onderzoek en geef je psychologische behandelingen aan patiënten met problemen in de privésfeer, psychische stoornissen of patiënten met psychische problemen die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld lichamelijke klachten, een handicap of invaliditeit.
In de functie van GZ-psycholoog kun jij deze problemen zelfstandig in verschillende sessies behandelen door psychologische- en psychotherapeutische technieken. Maar je geeft ook advies, begeleiding en scholing aan verschillende zorgteams over sociale vaardigheden, observatietechnieken, attitudevorming, gedragsbeïnvloeding en manieren om patiënten dagelijks te begeleiden.
Wat verdient een GZ-psycholoog?
Wat het salaris voor jou als GZ-psycholoog is, hangt af van het werkveld waarin je actief bent en de taken en verantwoordelijkheden die je uitvoert. Daarnaast speelt je onderhandelingskracht ook een grote rol bij het salaris dat je gaat verdienen. Een GZ-psycholoog verdient gemiddeld € 4138 en € 5648 bruto per maand op basis van een fulltime contract. Dat is schaal 65. Wat je salaris exact zal zijn, hangt af van de salarisschalen die vermeld staan in de cao.