Waardevol

Hieronder vindt u handige en waardevolle documenten over Verpleegkundig Specialisten en hun werk.

Beroepsprofiel-Verpleegkundig-Specialist In het beroepsprofiel vind je alle recente informatie over de functie van Verpleegkundig Specialist.

Factsheet-Verpleegkundig-Specialist Dit factsheet geeft een korte omschrijving van de functie van Verpleegkundig Specialist.

Handboek Leaders in Care

Het Amphia ziekenhuis heeft een Handboek geschreven over de inbedding van de functie van Verpleegkundig Specialist, getiteld: ‘Leaders in Care’. Dit handboek biedt zorgprofessionals een handvat om de functie-inhoud en profilering van deze functie te doorgronden en te implementeren binnen zorginstellingen. Handig om te gebruiken bij de discussie op uw afdeling.

Handreiking voor implementatie van taakherschikking In deze handreiking wordt in drie stappen uitgelegd hoe artsen, Verpleegkundig Specialisten en /of Physician Assistants samen tot de implementatie van de taakherschikking kunnen komen. Handig om bij de hand te houden.

Hoe zit het precies met de taken en verantwoordelijkheden van de PA’s en VS-en in de huisartsenpraktijk? In deze studie van oktober 2014 leest u over de implementatie taakherschikking in de eerstelijn.

In dit rapport zijn twee praktijkvoorbeelden van een Verpleegkundig Specialist in de eerstelijn beschreven.