Veelgestelde vragen

Werving en Selectie DeBoer is een werving- en selectiebureau, vanaf 2010 actief en als enige gespecialiseerd is in de werving en selectie van Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants en GZ-psychologen.

Ik ben actief in de hele gezondheidszorg. Dus van ouderenzorg tot GGZ en van gehandicaptenzorg tot ziekenhuizen.

Ik ben een ervaren recruiter in de zorg die jou graag wil leren kennen om samen de juiste werkplek te vinden. 

In een gesprek kijken we samen wat je graag zou willen en of de welke functie en werkgever daarbij past.

Wil je me beter leren kennen? Dat kan! Bel me of lees meer over mij. 

Ik ben er voor zorgprofessionals die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging als Verpleegkundig Specialist, Physician Assistant of (GZ-)psycholoog

Maar ik ben er ook voor VioS en PA studenten die bijna de opleiding hebben afgerond.

Je kunt mij bellen of appen via 06 190 336 15 of mailen naar info@wsdeboer.nl.

We spreken af om elkaar te ontmoeten, fysiek of online. In ons kennismakingsgesprek spreken we over je opleiding, ervaring, vaardigheden en motivatie, En ook over je wensen voor een nieuwe werkplek.

Een actueel cv is daarbij prettig. Ik vertel je meer over de vacatures en de mogelijke werkgevers. Samen besluiten we bij wie ik je ga voorstellen. 

We houden contact tijdens het proces van het kennismakingsgesprekken, de meeloopdag en het arbeidsvoorwaardengesprek.

Je kunt op een vacature reageren via de sollicitatiebutton op de website of door mij je cv te mailen. Je kunt ook bellen en direct je brandende vragen stellen. 

Je hoeft geen motivatiebrief te schrijven. En dat scheelt je weer tijd. Bovendien is het prettig om elkaar te spreken, want zo hoor ik meteen wat je aanspreekt aan de vacature en kan ik je goed voorstellen.

Bij elke vacature staan de eisen die de werkgever stelt. Denk jij dat je niet helemaal aan die eisen voldoet, maar heb je wel interesse in de functie? 

Bel me, dan kunnen wij samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Er kan meer dan je denkt.

In de meeste gevallen is de door jou gestuurde cv uitgebreid genoeg. Het is goed om je taken en nevenactiviteiten kort te benoemen in je cv. Dit maakt je cv onderscheidend én geeft en een persoonlijke touch! 

Meer tips vind je in dit blog.

Je ontvangt snel mijn reactie. Meestal in 1 of 2 werkdagen. 

Na je sollicitatie ontvang je direct een bevestiging via de mail, zodat jij weet dat de sollicitatie goed is binnengekomen.

Jazeker! Via de website kun je je aanmelden voor een Job Alert. Je bent dan direct op de hoogte van de nieuwe vacatures. 

Via LinkedIn deel ik ook vacatures en opdrachten voor zzp’ers.  Zullen we linken?

Werving & Selectie DeBoer is actief in heel Nederland en in alle soorten zorgorganisaties. Van ouderenzorg tot GGZ en van ziekenhuizen tot sociaal maatschappelijk organisaties. 

Altijd goed om elkaar te kennen. 
Op deze pagina vertel ik meer over mezelf.  En op mijn Linkedin account lees je meer over mij als persoon en recruiter. 

Is dat niet genoeg? Een telefoontje en we spreken elkaar.

Een Physician Assistant is een hbo-zorgprofessional met een paar jaar werkervaring en heeft de opleiding Master Physician Assistant (MPA) succesvol afgerond. 

Een Verpleegkundig Specialist is een verpleegkundige met een paar jaar werkervaring en heeft de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP) succesvol afgerond. 

De Verpleegkundig Specialist is specialistischer opgeleid. De VS integreert medische behandeling én verpleegkundige zorg in de (in)directe patiëntenzorg. Haar taken zijn ook zorginnovatie, onderzoek, deskundigheidsbevordering en preventie.

De Physician Assistant is medisch breder opgeleid. De PA heeft vooral medische taken in de (in)directe patiëntenzorg. Denk aan diagnostiek, behandeling en medische handelingen. De PA is breed inzetbaar voor bijna alle patiëntengroepen.

 

In een huisartsenpraktijk, in de wijk, in een ziekenhuis, ouderenzorginstelling, huisartsenpost, GGZ, GGD, instelling voor verstandelijk gehandicapten, revalidatiekliniek, arbodienst, gevangeniswezen en commerciële bedrijven.

Als Physician Assistant vervul je verschillende taken zoals:

 • Voert lichamelijke onderzoek en anamnese uit
 • Stelt diagnoses op
 • Vraagt aanvullende diagnostiek aan en interpreteert deze
 • Stelt een behandelplan op en voert deze uit
 • Geeft voorlichting aan patiënten
 • Verricht diverse medische handelingen
 • Schrijft medicatie voor
 • Organiseert de overplaatsing van patiënten
 • Voert (beperkte complexe) operaties uit
 • Schrijft medicatie voor
 • Ontwikkelt protocollen samen met andere specialisten.

Deze opsomming is niet volledig.

Een Verpleegkundig Specialist integreert medische behandeling én verpleegkundige zorg in de (in)directe patiëntenzorg. 

Een Verpleegkundig Specialist is zelfstandig bevoegd als behandelaar binnen een bepaald vakgebied. En kan medische taken overnemen van artsen.

De Verpleegkundig Specialist mag diagnoses stellen, patiënten behandelen en begeleiden en voorbehouden handelingen doen. Zoals katheterisaties, heelkundige handelingen, injecties en puncties uitvoeren en medicatie voorschrijven.

Wat een Verpleegkundig Specialist verdient hangt af van de salarisschaal waarin de functie valt. De meeste functies van Verpleegkundig Specialisten zijn ingeschaald in schaal 60 of schaal 65 (bruto: schaal 60 is tot € 5.600 en schaal 65 tot € 6.500).

Een klein deel van de VS ontvangt schaal 55.

Voor een functie met meer verantwoordelijkheden, zoals leidinggeven, is schaal 70 gangbaar.

Hoeveel je als Physician Assistant verdient is afhankelijk van je taken en verantwoordelijkheden en van je onderhandelingsvaardigheden. Gemiddeld genomen verdient een Physician Assistant € 4.500 en € 6.500 bruto per maand. Dat is schaal 65.

Er zijn 5 hogescholen die MPA voor Physician Assistants aanbieden. De opleiding duurt 2,5 jaar en de diplomering is meestal in maart.

 • Hogeschool Arnhem Nijmegen
 • Hanzehogeschool Groningen
 • Hogeschool Rotterdam
 • Hogeschool Utrecht
 • Hogeschool Inholland Amsterdam.
 
Wil je weten hoe je een opleidingsplek vindt? Lees mijn blog Zo vind je een MPA of MANP opleidingsplaats (6 nieuwe tips)
 

Er zijn 9 hogescholen die MANP voor Verpleegkundig Specialist aanbieden. De opleiding duurt 2 jaar en de diplomering is meestal in september.

 • HAN Nijmegen
 • Hanzehogeschool Groningen
 • Hogeschool Rotterdam
 • Hogeschool Utrecht
 • Hogeschool Inholland Amsterdam
 • Fontys Tilburg
 • Saxion Enschede
 • Hogeschool Leiden
 • Hogeschool Zuyd.


De opleiding GGZ-VS in Utrecht leidt alleen Verpleegkundig Specialisten op voor de geestelijke gezondheidszorg en duurt 3 jaar.

De toelatingseisen voor de MANP en MPA zijn een hbo-opleiding in de gezondheidszorg en 2 jaar werkervaring in de patientenzorg. Na je diplomering heb je een Master of Science (MSc) graad.

De cijfers van voorjaar 2024 zijn: 

 • 3900 VS AGZ 
 • 1722 VS GGZ
 • 2112 PA
Staat je vraag er niet bij?

Stuur me gerust een berichtje. Ik help je graag verder! 

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Kan ik je ergens mee helpen?