Een Verpleegkundig Specialist snel kunnen plaatsen bij een werkgever. Dat kan door twee dingen goed op orde te hebben: een goed netwerk aan opdrachtgevers en een goed netwerk (up-to-date database) van Verpleegkundig Specialisten. Intensief persoonlijk contact is dus belangrijk.

Snel plaatsen: hoe gaat dat?
Een instelling in de ouderenzorg heeft zich goed georiënteerd in de materie rondom Verpleegkundig Specialisten. Hoofd van de Medische Dienst en de Specialisten Ouderengeneeskunde weten precies wat ze willen en hoe ze de functie gaan invullen. Hun wens is een ervaren VS die lastige en acute situaties snel kan inschatten en actie onderneemt, die naast dagelijkse patiëntenzorg ook projecten kan starten. Best een aardige verlanglijst.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek met het hoofd Medische Dienst borrelen al snel namen op in mijn hoofd. Namen van kandidaten die prima zouden passen en die in zijn voor een nieuwe functie in een instelling. Ik kan kort en anoniem de belangrijkste ervaringen van deze potentiële kandidaten noemen. Opdrachtgever is enthousiast en kan aangeven welke kandidaten interessant zijn voor hem en die hij graag wil ontmoeten.

Kandidaten informeren
Eenmaal op kantoor aangekomen neem ik contact op met deze voor mij bekende kandidaten, zodat ik rustig de tijd kan nemen om hen te spreken. Ik leg uit wat de werkgever graag zou willen en hoe de functie eruit gaat zien.
De meest interessante kandidaat is ook razend enthousiast en wil graag kennismaken met hoofd MD en een Specialist Ouderengeneeskunde. Op korte termijn vindt dit gesprek plaats. In vervolggesprekken maakt de VS kennis met meerdere collega’s, zoals de andere SOG en verpleegkundigen. De functie en verwachtingen van beide kanten bespreken ze goed, zodat snel duidelijk is of er echt een klik is, zowel met de kandidaat, hoofd MD, SOG, verpleegkundigen en de waarden van de zorginstelling.

Meeloopdag
Ik raad altijd aan om een dag mee te lopen op een afdeling of met een SOG, zodat beide partijen een goede indruk kunnen krijgen. Deze meeloopdag geeft de doorslag. Haar huidige functie zegt ze definitief op en 2 maanden later start ze als VS in een nieuwe werkomgeving. Ze is welkom en heeft er veel zin in. De Medische Dienst is blij met de waardevolle collega.

Dit is dus zo leuk: een nieuwe functie voor de werkgever, een ervaren kandidaat met de juiste kennis en …. daar is de match!

Wilt u ook snel een Verpleegkundig Specialist in uw organisatie? Neem gerust contact met mij op.

No Thoughts on Weet u wat leuk is?

Laat een reactie achter