Jolanda volgt mij al jaren. Ze leest trouw mijn blogs en vacatures. Zo’n vier jaar geleden sprak ik haar tijdens een netwerkbijeenkomst. Ze vertelde over haar werk en haar uitdagingen, die ze soms leuk vond en soms helemaal niet. Eigenlijk wilde ze eens verder kijken en zich orienteren op een andere organisatie, andere mogelijkheden. Ik gaf haar tips.
Ik stuurde Jolanda een afspraakvoorstel om samen eens te praten over wat ze wil in haar werk.  Haar kennis en ervaringen zijn de moeite waard. Toen bleef het een tijdje stil. Dus ik pakte de telefoon. Er kwam een heel verhaal, met best vervelende omstandigheden. Ik noteerde een belafspraak voor drie maanden later.

Wat is jouw excuus?
Ik had een mooie vacature in haar woonomgeving. Jolanda las hem en was enthousiast. Dus ik belde of we een afspraak konden maken. De taken en doelgroep in deze functie pasten precies bij haar ervaringen. Er kwam een heel verhaal met privé en zakelijk gedoe. Ik ging aan de slag met andere Verpleegkundig Specialisten die op zoek waren naar een nieuwe werkgever. Zij zijn overgestapt en hebben plezierige collega’s gevonden om mee samen te werken.
Later ontving ik een persoonlijk bericht van haar ‘dat ze echt een overstap wilde maken’. Ik schreef: ‘Waar zullen we afspreken om met je CV aan de slag te gaan?’
Het bleef weer stil.

Hoe is het met Jolanda?
Ondertussen kon ik Verpleegkundig Specialisten Jan, Helen, Judith, Marja, Henk, Sandra en anderen feliciteren met hun nieuwe werkkring met interessante casussen en mooie projecten. En in mijn agenda staan nieuwe afspraken met Verpleegkundig Specialisten. Maar niet met Jolanda. Ik weet dat ze niet van werkgever is veranderd.
Zal ik haar nog eens bellen? Nee, ze moet zelf die beslissing nemen om écht voor haarzelf te gaan. Met alleen praten kom je er niet. Actie hoort erbij.

En wat wil jij?
Ben je toe aan iets anders, iets nieuws? Wat wil jij?
Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek. We kijken samen wat je zoekt in je werk en bij een werkgever. We gaan samen op zoek naar de werkgever waar jouw ervaring, kennis en vaardigheden tot hun recht komen!

No Thoughts on Ben jij als Jolanda?

Laat een reactie achter