Physician Assistant werven? Onderscheid je als werkgever

Zo organiseer je een meeloopdag waar Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants écht iets aan hebben (5 tips)

“Hij zat gewoon zijn mails te beantwoorden”, zegt Els verontwaardigd.  “En ik keek toe. Zonde van mijn tijd.”

“Die VS, met wie ik meeliep, was niet echt positief over de afdeling”, legt Wilma voorzichtig uit. “Het was ook haar laatste werkweek. Ik twijfel of ik verder wil kennismaken.”

“Die basisarts kent de rol van PA helemaal niet, lekker dan”, briest Marko door de telefoon. “Ik voel me niet welkom.”

Jij zoekt geschikt zorgpersoneel. Maar Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants kiezen niet zomaar voor jou. Onderscheid je daarom met de vacaturetekst  én met de meeloopdag. Zo zien Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants wat jij als werkgever in huis hebt. Hoe de afdeling, de sfeer en de onderlinge dynamiek zijn. Dan kunnen ze daarna een weloverwogen beslissing nemen.

Ik geef je 5 tips voor een meeloopdag die indruk maakt

Zodat jouw organisatie opvalt als de eerste magnolia in bloei.

Tip 1 Plan de meeloopdag zorgvuldig

Bereid je voor. Bedenk wat je wil laten zien en hoeveel tijd je daarvoor hebt.

Organiseer een dag met verschillende activiteiten, zodat de kandidaat een compleet beeld krijgt. Denk bijvoorbeeld aan een visite, spreekuur of intake. Aan een multidisciplinair werkoverleg, een rondleiding over de afdeling of een lunch. En vergeet niet om de kandidaat voor te stellen aan patiënten en collega’s.

Tip 2 Zorg voor een warm welkom

Stel de kandidaat op haar gemak en leg de agenda van de dag uit.

Spreek je verwachtingen uit over wat de kandidaat kan doen: als een schaduw aanwezig zijn en achteraf vragen stellen óf juist meedenken over diagnoses en meepraten tijdens consulten.

Betrek de kandidaat bij de dagelijkse gang van zaken: van consulten met uitdagende patiënten tot het oplossen van onverwachte problemen op de afdeling.

Tip 3 Focus op cultuur en werkomgeving

Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants hebben veel keuze. Laat zien wat jouw organisatie uniek maakt. Vertel over de zeggenschap op de werkvloer, over de betrokkenheid van het management en over het opleidingsklimaat.

Wees reëel en maak het niet mooier dan het is.

Tip 4 Geef ruimte voor vragen en feedback

Zorg voor een afsluitend gesprek aan het einde van de dag, het liefst met een manager, Verpleegkundig Specialist of Physician Assistant.

Check of er nog vragen zijn.

Vraag wat de kandidaat nodig heeft om verder te gaan in de sollicitatieprocedure of om een besluit te kunnen nemen. Wil ze nog een keer meelopen, ontmoette ze degenen met wie ze gaat samenwerken of heeft ze praktische vragen over inwerken, aantal uur en werklocatie?

Vraag daarna om feedback over het meelopen. Daarmee kan je het wervingsproces weer verbeteren.

Tip 5 Spreek af wat de volgend stap is

Meestal wil de kandidaat de indrukken laten bezinken en de voors en tegens op een rij te zetten. Maak een afspraak om elkaar over een week te bellen.

En oh ja, bespreek samen wat de volgende stap is: online kennismaken met collega’s die nu niet op de afdeling zijn, een tweede gesprek met de medisch manager over het takenpakket of een arbeidsvoorwaardengesprek?

Misschien denk je: mwah dat doen we ongeveer wel zo

Top! Dan geef je ik nog 2 laatste punten mee:

  • Meelopen gaat verder dan werving. Je kunt ook kennis delen, inzichten krijgen en van elkaar leren. Net als bij een werkbezoek.
  • Een goede meeloopdag zorgt voor een positieve indruk bij kandidaten. Ook als ze geen arbeidsovereenkomst tekenen. Dat is weer goed voor de Employer Branding van je organisatie.
En jij?

Hoe maak jij een meeloopdag onderscheidend?

En als Verpleegkundig Specialist of Physician Assistant: wat zoek jij in een nieuwe baan?

Ik praat er graag met je over.
Bel me maar, vrijblijvend: 0619033615.

No Thoughts on Physician Assistant vinden? Onderscheid je als werkgever

Laat een reactie achter

Chat openen
Kan ik je ergens mee helpen?
Kan ik je ergens mee helpen?